Λευκός άργιλος με εκχύλισμα από άνθος λωτού σε μορφή gel

Λευκός άργιλος σε μορφή gel για εύκολη εφαρμογή. Για ξηρά ή ευαίσθητα δέρματα και λεπτά μαλλιά. Ελαφρά αρωματισμένο με εκχύλισμα άνθους λωτού.

Συσκευασία: 200ml (σωληνάριο)

0

 

 

 

Άργιλος

Καθαριστικά χωρίς τασιενεργά

Ghassoul (γνωστό και ως Rhassoul) και Kaolin είναι γνωστά ως δύο φυσικοί άργιλοι που προσφέρονται ως ήπια, μη αφριστικά εναλλακτικά προϊόντα ως προς το σαπούνι και το σαμπουάν. Το Ghassoul συλλέγεται στα βουνά Atlas του Μαρόκου και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Μέση Ανατολή ως καθαριστικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το Kaolin είναι λευκός άργιλος χωρίς σίδηρο εξαιρετικά λεπτής υφής που βρίσκεται σε πολύ λίγες τοποθεσίες παγκοσμίως. Το όνομα του προέρχεται από την κινέζικη περιοχή Gaoling, όπου έχει καταγραφεί η χρήση του για πρώτη φορά. Το Kaolin έχει πολλές εμπορικές εφαρμογές και είναι ο λιγότερο γνωστός άργιλος που σχετίζεται με την προσωπική υγιεινή.

Λειτουργούν διαφορετικά

Τα σαπούνια και τα σαμπουάν καθαρίζουν μειώνοντας την επιφανειακή τάση του νερού και επιτρέποντας στο νερό να συμπαρασύρει βρωμιά και σωματίδια πιο εύκολα. Το Ghassoul και το Kaolin δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο. Όταν αναμειγνύονται με νερό, τα μικρά σωματίδια αργίλου διογκώνονται και δημιουργούν ένα ομογενές ζελατινοειδές μείγμα με μεγάλη ικανότητα απορρόφησης. Το τζελ δεσμεύει σωματίδια και επιπλέον λιπαρότητα, όπως το στυπόχαρτο το μελάνι, και ξεβγάζεται εύκολα με νερό. Με τους καθαριστικούς άργιλους LOGONA, δεν ξηραίνονται τα μαλλιά και το δέρμα, όπως συνήθως με τα “σκληρά” σαπούνια και σαμπουάν. Επίσης δεν καταστρέφεται η προστατευτική όξινη ασπίδα της επιδερμίδας ούτε ερεθίζονται οι λιπώδεις αδένες.

  • Καθαρίζουν δέρμα και μαλλιά χωρίς να καταστρέφουν τα φυσικά προστατευτικά τους στρώματα
  • Κάνουν τα μαλλιά απαλά, λαμπερά και δίνουν όγκο
  • Σταδιακά μειώνουν την ανάγκη για πολύ συχνό λούσιμο
  • Χωρίς συνθετικές χρωστικές, αρωματικές ουσίες και συντηρητικά
  • Πλήρης συμμόρφωση με τα κριτήρια πιστοποίησης BDIH για φυσικά προϊόντα
  • Φιλικά για το περιβάλλον, αφού δεν περιέχουν τασιενεργά ή άλλα συστατικά που μπορεί να βλάψουν τα αποθέματα νερού.