ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

βιολογικα προιονταΑπό το 1977 η Logona είναι μεγάλος υποστηρικτής όλων των Ευρωπαϊκών κινήσεων προκειμένου να οριστούν κανόνες που ξεκαθαρίζουν ποια προϊόντα περιποίησης είναι πραγματικά φυσικά. Οι καταναλωτές υπέφεραν εδώ και πολλά χρόνια από την υπερβολική χρήση προϊόντων που έφεραν στις ετικέτες τους τις λέξεις “φυσικό”, “οικολογικό”, “bio” βιολογικα προιοντα κ.λπ. Ενώ στα τρόφιμα με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) 2092/91 ορίζονται με σαφήνεια οι τεχνικές και οι επιτρεπόμενες ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε το τελικό προϊόν να ονομαστεί βιολογικό, στα καλλυντικά η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου και συγκεκριμένων προτύπων παραγωγής έδωσε τη δυνατότητα σε διάφορα προϊόντα να κυκλοφορούν στην αγορά ανεξέλεγκτα και με χαρακτηρισμούς που συχνά εξαπατούν τον καταναλωτή.

Το κενό αυτό αλλά και τη σύγχυση που δημιουργείται στον καταναλωτή ήρθαν και περιόρισαν με ιδιωτικά πρότυπα παραγωγής αρκετοί Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, όπως η AIAB-ICEA και η CCPB στην Ιταλία, η SOIL ASSOCIATION στη Μ. Βρετανία, η ECOCERT στη Γαλλία και η BDIH, ECOCONTROL και OKOTEST στη Γερμανία.

Τα προϊόντα Logona πιστοποιούνται από τους οργανισμούς BDIH και OKOTEST, οι οποίοι έχουν εργαστεί με επιμονή, για το πως να ξεχωρίζονται τα πραγματικά “φυσικά” προϊόντα περιποίησης από τα άλλα προϊόντα.

Ενημέρωση και για άλλα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ >>>