ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

μικρά μυστικά ομορφιάς

 

Με καθαρό το μέτωπο…

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο δέρμα συσσωρεύονται ρύποι. Επομένως, ένα καλό πλύσιμο κάθε βράδυ έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του δέρματος από τυχόν ερεθιστικές ουσίες. Καλό θα ήταν επίσης, αμέσως μετά το πλύσιμο να μην χρησιμοποιείτε κρέμα νυκτός, διότι οι πόροι του δέρματος θα κλείσουν.

Προτιμήστε το νερό με το οποίο θα πλύνετε το πρόσωπό σας να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο. Μπορεί να μην το αντέχετε τους χειμερινούς μήνες, όμως αποδεδειγμένα το παγωμένο νερό συσφίγγει την επιδερμίδα, αναζωογονεί και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

 

Sleeping bags…

Μετά από έναν καλό ύπνο λογικά θα πρέπει να φαίνεστε ξεκούραστες και με αισθητά πιο «μαλακές» σακούλες κάτω απ’ τα μάτια. Τι γίνεται όμως όταν οι σακούλες επιμένουν να παραμένουν φουσκωμένες και αντιαισθητικές στο πρόσωπό σας;

Το κόλπο για να αποκτήσετε μέσα σε μερικά λεπτά μάτια αισθητά πιο ξεκούραστα και χωρίς πρηξίματα, είναι το εξής:

πάρτε δύο δίσκους καθαρισμού (από βαμβάκι) διπλώσετε στη μέση τον καθένα ξεχωριστά. Βρέξτε τους λίγο με παγωμένο νερό και βάλτε τους για δύο λεπτά στην κατάψυξη ώστε να παγώσουν. Κατόπιν, βάλτε τα μισοφέγγαρα των δίσκων κάτω από τα μάτια σας και αφήστε τα για 10 λεπτά. Το φρέσκο αγγούρι κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά κάτω από τα μάτια και ενυδατώνει την περιοχή, αλλά χρειάζεται να μείνει περισσότερη ώρα.

 

Στα σκουπίδια…

Μην  χρησιμοποιείτε τα καλλυντικά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα δάκτυλα αποτελούν εστία βακτηρίων, τα οποία μπορεί να μεταφερθούν στις συσκευασίες των καλλυντικών, κυρίως των κρεμών σας, με πιθανό αποτέλεσμα να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δερματολόγοι συνιστούν να ανανεώνουμε τις κρέμες που έχουν ανοιχθεί μετά από ένα χρόνο και τη μάσκαρα κάθε 3 μήνες.